info@hfmvanderaa.nl
                                 


Home


 
 
Zoeken op het web


 
Kijk voor het laatste ANP nieuws op


 
Hardlopen voor je uitkering?                                         9 april 2013

In Gilze en Rijen moet je hardlopen voor een uitkering - Binnenlands Bestuur

LinkedIn discussie

Petje af voor deze wethouder. Je komt ze niet heel vaak tegen, bestuurders die in de media gewoon hun eigen re-integratiebeleid verdedigen.

Ik lees in de reacties op LinkedIn alleen maar negatieve oordelen. Van "gevaarlijk, zo'n bestuurder" tot "wat als iemand tijdens het hardlopen een hartverzakking krijgt".

Deze criticasters hebben het artikel waarschijnlijk niet helemaal gelezen. Want dat levert een heel genuanceerd beeld op. Natuurlijk is het niet zo dat alle uitkeringsgerechtigden moeten gaan hardlopen om hun uitkering te behouden. Het programma staat in het teken van bewegen. En daar zijn heel veel goede verhalen over te vertellen.

In de gemeente IJsselstein ben ik enkele jaren operationeel verantwoordelijk geweest voor de re-integratiepoot. Daar hadden we voor mensen met een slechte conditie of overgewicht een fitness-programma bij de plaatselijke sportschool. Zelfde verhaal. Geweldige resultaten. Niet voor iedereen, en sommigen hielden het niet vol, maar voor de meerderheid werkte het wel.

Met fysiek bewegen is niets mis. Het zet je ook tussen de oren weer in de juiste stand. En als het onderdeel uitmaakt van een maatwerk-aanpak (want je hoeft niet te rennen, wandelen mag ook) om mensen weer aan de slag te krijgen, en het werkt ook nog, dan moeten we dat op grote schaal gaan doen. En als we zelfs werkgevers zover krijgen om zo nu en dan eens mee te wandelen voor een gesprek dan zeg ik: "briljant".

Tegen de bureauzitters die zich afvragen of dit wel mag zou ik willen zeggen. "Die vraag is niet relevant. Ren of wandel gewoon eens een keertje mee, en stel daarna de enige relevante vraag aan de deelnemer: "hoe voel je je nu?"

Terug naar blog-overzicht


 

 

 

 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend

Disclamer

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan info@hfmvanderaa.nl
Copyright 2002 - 2016  H.F.M. van der Aa Adviezen Sociale Zekerheid